LaTina AEROBIKA & ZUMBA & FIT MIX & FIT BODY & AEROLATES

LaTina AEROBIKA

Aerobika je vadba, ki krepi srčno-žilni sistem in povzroča izgorevanje maščob ter krepi in oblikuje posamezne mišične skupine. V svetu je znanih čedalje več zvrsti aerobike, v Fit maniji bomo vadbo izvajali s kombiniranjem večih zvrsti, da bodo naše ure kar najbolj raznolike. Tako se bodo izmenjavale  ure klasične hi-lo aerobike, latino aerobika, TNZ aerobika (s poudarkom na krepitvi in oblikovanju trebuha,nog in zadnjice), vadba z elastikami, utežmi, tae-bo, intervalni in krožni trening, občasno pa bodo na vrsti tudi capoeira aerobika in afro aerobika (z elementi afriških plesov) ter aerobika v stilu orientalskih plesov.

V letošnjem letu premierno predstavljamo čisto sveže ime na tem področju : LaTina aerobika – poudarek bo na latino plesnih koreografijah, ki jih energična inštruktorica teh ur nadvse obožuje. S svojimi številnimi & raznolikimi izkušnjami , stalnim strokovnim izpopolnjevanjem in osveževanjem idej na kongresih in konvencijah se trudi ostati čimbolj v koraku s časom & hkrati ure kar najbolj približati ljudem. Pozornost bomo posvetili tudi vajam za krepitev in oblikovanje telesa ter posledično za lepšo držo in boljše počutje, z lastno težo in pripomočki ter aktivnemu raztezanju na način, ki je varen za naše mišice in sklepe in preprečuje možnost poškodb in neželenih posledic vadb. Na vadbi bomo upoštevali tudi elemente in značilnosti same funkcionalne vadbe za maksimalne učinke naših vadbenih ur.

Cilj vsake ure LaTina aerobike je, da domov pridete kot prerojeni, prijetno utrujeni pa vendar polni takšne in drugačne energije, ki vas popelje v mirno noč in vas spremlja še cel naslednji dan. Želimo, da bi se z vsakim tednom udeležbe na tej vadbi počutili bolje, videli rezultate na sebi, tako na telesu kakor počutju ter opazili tudi rezultate v svoji okolici, saj je, kot vsako uro znova ugotovimo, svet po tako zanimivi & uspešni vadbi čisto drugačen.

Vsaka vadbena ura traja 60 min  in je sestavljena iz kratkega začetnega ogrevanja in raztezanja, s katerima pospešimo krvni obtok ter pripravimo mišice in sklepe na kasnejša bolj intenzivna gibanja; aerobnega dela, v katerem prek vsako uro nove, zanimive koreografije zvišamo srčni utrip do območja izgorevanja maščob. Naslednji del ure je anaerobni – stoje in leže izvajamo vaje za različne mišične skupine, s čimer telo krepimo in oblikujemo; v zadnjem delu pa sledi še raztezanje  in sproščanje, s čimer preprečimo morebitne bolečine v mišicah v naslednjih dneh in prijetno zaključimo uro.

Vadbe na večini lokacij potekajo dvakrat tedensko, kar zagotavlja željene učinke, ravno tako pa je seveda priporočljiva tudi kombinacija večih vadb – tako lahko na primer na urah aerobike pridobivate kondicijo in izgubljate kalorije, na urah pilatesa pa svoje telo še dodatno okrepite in oblikujete.

ZUMBA ®

Zumba je nova, edinstvena, razigrana, učinkovita, popularna in zabavna oblika skupinske vadbe, ki je v svetu postala prava senzacija in se širi z neustavljivo hitrostjo - 6 milijonov zumba udeležencev na teden, v 75ih državah sveta. Ob seksi in energični latino glasbi ustvarja vzdušje razgretega plesišča in obenem prinaša vidne rezultate. Vroči latino ritmi : merengue, salsa, cumbia, reggaeton, samba... vas bodo sprostili in vam povrnili energijo, tako bo vadba postala res pravi užitek.

Koreografije so zasnovane po principih intervalnega treninga – izmenično hitri in počasni ritmi, ki povečuje porabo kalorij tudi do 1.000kcal v eni uri. Zumba kot oblika aerobne vadbe spodbudno vpliva na celo telo – z njo lahko razvijamo in vzdržujemo splošno kondicijsko stanje, pozitivno vpliva na razvoj moči, gibljivosti, vzdržljivosti, nenazadnje pa zaradi lepše oblikovane postave prav tako pozitivno vpliva na večjo samozavest! Zumba aerobika poskrbi za izgorevanje maščob, poveča kardio-vaskularno zmogljivost, motoriko in koordinacijo ter tonizira celotno telo – osredotoča se na mišične skupine nog, zadnjice, rok, trebuha ter seveda najpomembnejše mišice vašega telesa – torej srca!

Zumba je zasnovana tako, da ji lahko sledi resnično vsak, ne glede na starost, plesno znanje, telesno pripravljenost, saj je kombinacija enostavnih plesnih korakov, tako da plesno predznanje za udeležbo ni potrebno, odpade pa tudi večni problem iskanja plesnega partnerja. Primerna je za vse, ki imate radi latino glasbo in ples ter želite tako razgibati, utrditi in oblikovati svoje telo, obenem pa biti v dobri družbi in se odlično počutiti v svoji koži - če ste plesni navdušenci, vas bo ta vadba osvojila že na prvi uri.

Uvodni del zumba ure je namenjen ogrevanju celotnega telesa, da ga pripravimo na vadbo in s tem zmanjšamo možnost morebitnih poškodb mišic in sklepov. V tem delu izvajamo specifične gibalne aktivnosti, ki so kasneje uporabljene tudi v glavnem delu ure – le-ta pa je sestavljen iz osnovnih korakov in sestavljanja koreografije. Vsako uro zaključimo s sproščanjem in raztezanjem mišičnih skupin, ki smo jih med samo uro obremenjevali.

Že leta 2010 se je ena izmed naših punc udeležila usposabljanja za zumba inštruktorico v Budimpešti, pod vodstvom priznane španske zumba demonstratorke, tako da vam lahko to novost že od vsega začetka njenega razcveta z veseljem ponudimo tudi pri Fit maniji ! Za vadbo potrebujete udobna športna oblačila, čisto športno obutev, vodo (hidracija med vadbo je izredno pomembna!) in seveda veliko dobre volje.

FIT MIX

Pestra kombinacija naših vadb, za vsakega nekaj in vsako uro drugače.Za vse, ki se ne morete odločiti kam bi hodili ali pa vam specifične značilnosti poteka posameznih ostalih ur ne ustrezajo prav vsak teden – tukaj se bodo oblike vadb menjale in če ste pristaš spontanosti, bo to kot nalašč za vas!

NOVOST : pri Fit maniji vadimo tudi med vikendi! Ob sobotah dopoldan na urniku ura presenečenja – na njej se oblika vadbe & inštruktorice izmenjujejo vsako uro, v majhni skupini prijetnem ambientu nove lepo opremljene dvorane se lažje prilagajamo vašim željam in počutju tisti dan.Vsak dan je drugačen – in vsakega lahko naredimo, kakršnegakoli želimo  Vabljeni, da pričnete vikend z nami - aktivno in FIT!

AEROLATES

Novo! Za vse, ki bi radi združili oboje oziroma ne veste, čemu bi se odpovedali, če bi že morali izbirati – ker je včasih časa enostavno premalo za vse, ker se moramo prilagajati urnikom ostalih družinskih članov, ker bi radi v eni uri vadbe dosegli kaj novega, prišli do še malo drugačnih rezultatov …

Vadba traja 60min, sestavljena pa je iz ogrevanja, aerobnega dela (različne zvrsti aerobnih vadb) ter v drugem delu ure seveda priljubljene pilates vaje, za piko na i pa še zaključek s temeljitim aktivnim raztezanjem & sproščenjem – kombinacija za super fit postavo! Vadimo v veliki dvorani z ogledali, da še lažje kontroliramo svoje gibe in telo, tudi to je dodana vrednost ure, ki vodi v še bolj efektivno vadbo!

ZDRAVA HRBTENICA

Vadba je novost na našem urniku in je odgovor Fit manije na čedalje večje težave naših članov, ki izvirajo iz vse daljšega časa ki ga presedijo v službi, iz napačnih položajev telesa pri ostalih vsakodnevnih opravilih itd. Primerna je za vse, ki v službi veliko sedite, ste pogosto v prisiljeni drži doma ali pri delu, že imate manjše težave s hrbtom ali pa jih želite še pravočasno preprečiti, težko dlje časa stojite, želite izboljšati svojo držo …
Gre za vadbo, kjer z enostavnimi osnovnimi vajami povečujemo gibljivost kosti, moč, ravnotežje, vzdržljivost. Vaje delamo natančno, počasi ob prijetni glasbi. Vadba je razdeljena na 3 dele: raztezanje, aerobni del in vaje za moč. Ob redni vadbi za hrbtenico si izboljšamo držo, oblikujemo telo, preprečujemo bolečino v hrbtenici, izboljšamo počutje.

Za vadbo so značilne vaje za ohranitev in povečanje gibljivosti sklepov, vaje za krepitev mišične moči in kosti, vaje za ravnotežje in usklajenost gibov, vaje za hrbtenico in vaje, katerih cilj je vzpostaviti ravnovesje v uporabi sklepov hrbtenice ter rok in nog, kar je pogoj za ohranitev zdravega in odpornega mišično skeletnega sistema. Vaditelji nadzorujejo, ali izvajate vaje pravilno, in vadbo deloma oblikujejo tudi po vaših željah. S tem je dosežen maksimalni potencial, ki ga vaje nosijo v sebi.

Ta vadba je drugačna od drugih vadb. Zajema dihalne vaje, raztezanje, aerobni del, vaje za moč. Vadba je primerna za vse starosti, od tistih, ki želijo preventivno vplivati na zdravje svoje hrbtenice , pa do tistih ki jim je cilj lajšanje že pojavljajočih bolečin. Preizkusite in ocenite razliko v počutju tudi vi!

FIT BODY

Vadba Fit body je novost pri nas – bodite FIT s FIT MANIJO!

Traja 60 minut in je namenjena vsem, ki želijo dati poudarek predvsem na oblikovanje postave – trebuh, noge in zadnjica, prav tako ne bomo pozabili na roke, ramenski obroč in hrbet. Ura se začne z ogrevanjem, nadaljuje s kratkim in enostavnim, vendar intenzivnim aerobnim delom, sledijo pa številne variacije krepilnih vaj za vse dele vašega telesa. Ura se zaključi z ustreznim raztezanjem obremenjenih mišičnih skupin in sproščanjem. Fit body vadba je tako primerna tudi za vse tiste, ki vam daljše aerobične koreografije ne ustrezajo in si želite na vadbi predvsem odklop misli po napornem dnevu ob maksimalnem učinku.
Za vadbo potrebujete udobna športna oblačila, vodo, čisto športno obutev in blazino.

SIMPL AEROBIKA

  • ker želim narediti nekaj zase in kvalitetno preživljati svoj prosti čas
  • ker si želim aktivno vadbo, s katero pridobim kondicijo in oblikujem svojo postavo
  • ker so mi ostale skupine »klasične« aerobike pretežke
  • ker nisem še nikoli hodila na aerobiko in se želim naučiti korakov
  • ker vsebuje manj poskokov, koreografije so lažje in se jih učimo počasneje – simpl !
  • ker je kljub temu vadba še vedno pestra in zanimiva - na urah mi ne bo nikoli dolgčas
  • primerna je prav za vsakogar – za vse starostne skupine, moške, ženske, začetnike, rekreativce….
  • ker lahko, če mi vadba postane prelahka, kadarkoli zamenjam skupino in se vpišem v katero od številnih ostalih
  • ker lahko vadbo pri Fit maniji kombiniram tudi s pilatesom ali fit body vadbo
  • ker mi bo vaditeljica vedno na razpolago po uri za vprašanja in učenje novih korakov

ZLATA LETA

Vadba Zlata leta je namenjena ženskam in moškim nad 50 let, po želji pa seveda  tudi mlajšim, ki jim hitri tempo in intenzivnost pri ostalih vadbah ne ustrezata. Vadba traja 60 min in poteka ob glasbi. V prvem delu izvajamo lažja povezana gibanja oz korake, s čimer pridobivamo in vzdržujemo kondicijo, ki jo potrebujemo tudi v vsakdanjem življenju in s tem krepimo srčno-žilni sistem, hkrati pa tudi izboljšujemo koordinacijo in ravnotežje. V drugem delu izvajamo vaje za posamezne mišice in sklepe, jih ohranjamo močne in gibljive ter s prožnostjo poizkušamo kar najbolj preprečevati možnost poškodb kosti in sklepov v vsakdanjem življenju. Vadba torej izboljšuje srčno – žilni sistem, krepi mišice in sklepe ter predvsem izboljšuje njihovo gibljivost,  kar je v tem življenjskem obdobju eden glavnih ciljev vadbe, z vsem tem pa povečuje kvaliteto življenja. Na vadbo lahko pridete sami ali s partnerjem, prijateljem ali prijateljico, v vsakem primeru pa se bomo med uro natelovadili in uživali v prijetnem druženju. Naredimo nekaj zase in ob tem uživajmo! Pridite in poizkusite - prva ura je brez obveznosti, da se prepričate, če vam ta oblika vadbe odgovarja.

Upamo, da boste med ponujenimi oblikami vadb našli takšno, ki ustreza tudi vam!

Vse vadbe so primerne tako za ženske, kot seveda tudi za moške in za vse starostne skupine, najlažje pa se prepričate in odločite tako, da enostavno pridete in jih poizkusite! Temu je namenjen brezplačni predstavitveni teden, seveda pa se nam lahko pridružite tudi kasneje, dokler je v posameznih skupinah še prostor za vpis - prijave preko majla.

Naj vam še zagotovimo, da za udeležbo na vadbah ne potrebujete nobenega predznanja – le udobna športna oblačila in čisto športno obutev, plastenko z vodo in seveda dobro voljo :-).

 

fitmanija@siol.net

NOVI VPISI in TEDEN ODPRTIH VRAT :
7. - 17.september 2020!
Prijave že sprejemamo na mail: fitmanija@siol.net!

Bodite FIT s Fit manijo !

Želite prejemati novice?

 

aerobika, pilates, zlata leta, vadba, šport, športna vadba, fit, Dolenjska, Ivančna Gorica, Šentvid, Stična, Višnja Gora, Veliki Gaber, Grosuplje, Tina, športne vadbe, fitnes, športno društvo

Izvedba WBC d.o.o.
Copyright © 2007 Fit manija - Vse pravice pridržane
 

aerobika, pilates, zlata leta, vadba, šport, športna vadba, fit, Dolenjska, Ivančna Gorica, Šentvid, Stična, Višnja Gora, Veliki Gaber, Grosuplje, Tina, športne vadbe, fitnes, športno društvo

Fit Manija